Printer Friendly Version Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije prisustvovao predsedničkoj inauguraciji @ 10 December 2023 11:25 PM
 

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, dr Vladimir Orlić, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, realizovao je zvaničnu posetu Buenos Ajresu, 10. decembra 2023, radi prisustva na ceremoniji inauguracije predsednika Havijera Mileja. 

Uz čestitke predsedniku Havijeru Mileju, dr Orlić je izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti da jačaju tradicionalno prijateljstvo, uz još sadržajniju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa i snažnu privrženost principima međunarodnog javnog prava. Iskoristio je priliku da Argentini posebno zahvali na poštovanju teritorijane celovitosti i suvereniteta naše zemlje, kao i na podršci koju pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama. Predsednik Narodne skupštine dr Orlić preneo je predsedniku Mileju iskrene želje za blagostanje i prosperitet Republike Argentine. 

Na marginama svečanosti u Buenos Ajresu, predsednik Narodne skupštine imao je niz susreta sa zvanicama, sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima jačanja međuparlamentarne saradnje.