Printer Friendly Version Poziv za prijavu potraživanja po osnovu devizne štednje Uprave za javni dug Ministarstva finansija R. Srbije @ 5 March 2017 03:51 AM

U vezi sa primenom Zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ („Službeni glasnik RSˮ, broj 108/16), ukazujemo da se ovim zakonom obezbeđuje pravni osnov za isplatu stare devizne štednje položene kod banaka sa sedištem na teritoriji Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ, bez obzira na državljanstvo štediše. Pomenuti Zakon možete preuzeti ovde. Poziv se odnosi na:

1) državljane bivših republika SFRJ, osim Republike Srbije, koji su do 27. aprila 1992. godine položili deviznu štednju u svim srpskim bankama, bez obzira na mesto u kom se filijala nalazila;
2) srpske državljane, koji su do 27. aprila 1992. godine položili deviznu štednju u filijalama srpskih banaka koje su se nalazile na teritorijama bivših republika SFRJ.

Donetim podzakonskim aktom, Uredbom o postupku za utvrđivanje prava na isplatu devizne štednje građana („Službeni glasnik RSˮ, broj 8/17) bliže se uređuje postupak za utvrđivanje prava na isplatu devizne štednje građana. Pomenutu Uredbu možete preuzeti ovde.

Obrasce koji su propisani Uredbom i koji čine njen sastavni deo, možete preuzeti ovde na sajtu Uprave za javni dug Ministarstva finansija.

U skladu sa Zakonom i Uredbom sve informacije o načinu prijavljivanja potraživanja, dokumentaciji koju je potrebno dostaviti uz prijavu potraživanja, definisane su javnim pozivom. Pomenuti javni poziv mozete preuzeti ovde.

Obaveštavamo sve zainteresovane da je  poziv za prijavljivanje potraživanja objavljen u četvrtak dana 23.02.2017. godine u sledećim medijima na teritoriji Republike Srbije i na teritorijama bivših republika SFRJ:

u Republici Srbiji - u dnevnom listu «Politika»;
u Republici Srpskoj - u dnevnom listu «Glas Srpske»;
u Republici Crnoj Gori - u dnevnom listu «Dan»;
u Republici Makedoniji - u dnevnom listu «Dnevnik»;
u Republici Sloveniji - u dnevnom listu «Finance»;
u Republici Hrvatskoj- u dnevnom listu «Jutarnji list»;
u Federaciji Bosna i Hercegovina- u dnevnom listu «Avaz».