Printer Friendly Version Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u poseti Argentini i Čileu @ 5 December 2014 11:46 AM

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ucinio je 25-28. novembra 2014. godine zvaničnu posetu Argentini i Čileu.

Prilikom boravka u Buenos Airesu, PPV i MSP Srbije Ivica Dačić se susreo sa potpredsednikom Argentine i predsednikom Senata Amadom Buduom, šefom Kabineta ministara Predsedništva Horheom Kapitanićem, ministrom inostranih poslova i vera Ektorom Timermanom, kao i predsednikom Odbora za inostrane poslove Poslaničkog doma Kongresa Argentine Giljermom Karmonom. Pored vrlo sadržajnih razgovora sa svojim argentinskim sagovornicima, tokom kojih je potvrdjeno tradicionalno prijateljstvo i bliskostizmedju naše dve zemlje, PPV i MSP Srbije I. Dačić i MIP Argentine E. Timerman su potpisali i dva važna sporazuma za dalji razvoj naših bilateralnih odnosa – Sporazum o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja i Sporazum o naučnoj i teghološkoj saradnji. Potpredsednik srpske Vlade je takodje primio priznanje „Počasnog gosta Buenos Airesa“ na svečanosti koja je u njegovu čast priredjena u Sali „Evita Peron“ Skupštine Autonomnog Grada Buenos Airesa.

U Čileu se PPV i MSP Srbije Ivica Dačić susreo sa svojim pandanom, ministrom inostranih poslova Eraldom Munjozom, kao i sa predsednikom Poslaničkog doma Kongresa Aldom Kornehom, kojom prilikom su razmatrane mogućnosti unapredjenja bilateralne saradnje, pre svega u ekonomskoj oblasti.