Printer Friendly Version Inauguracija Filmskog Festivala “Al Este del Plata” srpskim filmom Cinema Komunisto, Mile Turajlić @ 6 November 2014 03:12 PM

Obaveštavamo da je u sredu, 05. novembra, otvoren Filmski Festival “Al Este del Plata”, dokumentarnim filmom Cinema Komunisto, srpske rediteljke Mile Turajlić, u prostorijama bioskopa BAMA Cine.

Na otvaranju je govorio Joaquin Ibarra, organizador Festivala, koji se tom prilikom zahvalio Ambasadi R. Srbije na pruženoj podršci i izrazio nadu da će se ovako uspešna saradnja, naglasivši da će tokom Festivala biti prikazana 4 srpska filma, nastaviti i u buduće.
 
Prisutnima se takođe obratila i otpravnik poslova a.i. Ambasade R. Srbije u Buenos Airesu, Tatjana Conić, koja je zahvalila organizatorima i izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da srpski dokumentrni film ima čast da otvori ovaj Festival, kao i da se u selekciji Festivala nalaze četiri izvanredna srpska filma. 

Pozivamo sve ljubitelje srpske kinematografije da posete Festival “Al Este del Plata”, na kome će biti prikazani sledeći filmovi srpskih autora:

- CINEMA KOMUNISTO, Mina Turajlić …………………..sreda, 05.11. u 19h
                                                         …………….….četvrtak, 06.11. u 20h
- KRUGOVI, Srdan Golubović……………………………..subota, 08.11. u 22h
- GRAD KOJI PEVA, Marko Simić ………………………nedelja, 09.11. u 18h
- KOSMA, Sonja Blagojević……………………...………..nedelja, 09.11. u 20h