Printer Friendly Version U organizaciji Ambasade R.Srbije u Buenos Airesu, delegacija Univerziteta u Beogradu boravila je u junu u Argentini, gde je posetila Univerzitet Buenos Aires i Nacionalni univerzitet la Plata. @ 10 July 2013 11:26 AM

Buenos Aires, jun 2012.

Delegaciju beogradskog univerziteta predvodio je rektor prof. Dr. Branko Kovačević, u pratnji dekana Poljoprivrednog, Gradjevinskog i Fakulteta organización nauka, kao i profesora sa Filološkog fakulteta.


UBA

Zajedno sa ambasadorom R.Srbije Gordanom Vidović, rektor prof. Dr. Branko Kovačević, sa rektorom UBA Dr. Ruben Eduardo Aluom i rektorom UNLP Dr. Fernandom Tauberom obavio je sadržajne razgovore i razmenio mišljenja o sistemima visokoškolskog obrazovanja u Srbiji i Argentini, a članovi delegacije našeg univerziteta imali su priliku da se načinom rada fakulteta u okviru UBA i UNLP.

Izmedju Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Buenos Aires i Nacionalnog univerziteta La Plata potpisani su memorandumi o saradnji, kao okvir za nastavak saradnje inicarene ovom posetom, a na planu razmene naučno-tehničkih informacija, obrazovanja na redovnim i višim studijama, kao i zajedničkih istraživanja.


UNLP