Printer Friendly Version Otvaranje Počasnog konzulata Republike Srbije u Provinciji Buenos Aires @ 10 July 2013 11:20 AM

Buenos Aires, mart 2012.

 

        Uručenjem patentnih pisama i egzekvature Ljiljani Milović, novoimenovanom počasnom konzulu Republike Srbije u Provinciji Buenos Aires, dana 29. marta, zvanično je otvoren Počasni konzulat Republike Srbije sa sedištem u mestu Martines.
       Prilikom predaje patentnih pisama i egzekvature, amb. Gordana Vidović je ukazala na značaj koji vlada Republike Srbije pridaje vezama sa dijasporom, odnosno na politiku da se među najistaknutijim članovima dijaspore biraju odgovarajuće ličnosti za funkcije počasnih konzula naše zemlje, s ciljem jačanja i diversifikovanja veza ne samo sa Srbima i njihovim potomcima u inostranstvu, već i sa zemljom domaćinom.
      Otvaranjem Počasnog konzulata u Provinciji Buenos Aires, sa sedištem u Martinesu, Srbija u Argentini ima tri počasna konzulata, pored dva postojeća u Provinciji Ćako, sa sedištem u Roke Saens Penji i u provincijama Kordoba i Salta, sa sedištem u Kordobi.