Printer Friendly Version Parlamentarni izbori u Republici Srbiji, 6. maja 2012. @ 10 July 2013 11:19 AM

Buenos Aires, 26. mart 2012.

 

U skladu sa Zakonom o izborima, državljani Republike Srbije sa boravištem u inostranstvu koji žele da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima, zakazanim za 6. maj, treba da u nadležnoj ambasadi Republike Srbije podnesu zahtev da se u Jedinstveni birački spisak upiše podatak da će glasati u inostranstvu.
Ukoliko zainteresovani građani nisu upisani u Jedinstveni birački spisak, upis će se izvršiti zajedno sa Zahtevom o unošenju podatka da će glasati u inostranstvu. Uslov za upis u Jedinstveni birački spisak je prijavljeno prebivalište u R.Srbiji.

Državljani R.Srbije sa boravištem u Argentini, Čileu, Paragvaju, Peruu i Urugvaju koji žele da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima, popunjen i potpisan zahtev, zajedno sa fotokopijom važećeg pasoša, lične karte ili vozačke dozvole R.Srbije, mogu podneti u Ambasadi Republike Srbije u Buenos Airesu, faksom ili poštom, najkasnije do 14. aprila, na sledeću adresu:
Embajada de la República de Serbia Marcelo T. de Alvear 1705
CP: 1060 -Buenos Aires- Argentina.
Fax: 0054 11 4812 1070

Obrazac zahteva o unošenju podatka da će glasati u inostranstvu – kliknite ovde.

Zainteresovani građani mogu da navedu mesto gde žele da glasaju, pri čemu konačnu odluku o otvaranju biračkog mesta donosi Republička izborna komisija, nakon zaključenja Jedinstvenog biračkog spiska, na osnovu broja prijavljenih za glasanje na svakom potencijalnom biračkom mestu, gde je uslov za formiranje biračkog mesta najmanje sto prijavljenih glasača.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Ambasadi Republike Srbije u Buenos Airesu, putem ovog mejla consulado@serbembaires.com.ar ili preko telefona: 005411 4812 9133.